Niets fijner dan zachtjes kriebelende grassprieten onder uw voeten wanneer u net uit uw eigen zwembad komt. Helaas verandert natuurgras door het overtollige zwembadwater al snel in een modderfestijn. Kunstgras vormt een uitstekend alternatief voor echt gras als u een zwembad in de tuin heeft. Het zwembadwater zakt door de grasmat heen weg in de ondergrond en het gazon is daardoor altijd snel droog. Bovendien is ons kunstgras sterk genoeg om een opzet- of opblaaszwembad op te zetten.
Problemen met natuurgras
Bij een zwembad in de tuin hoort een fijne ligweide. Wanneer u een opzetzwembad op natuurgras zet, zullen de grassprieten onder de constructie echter al snel afsterven. Er zit dus niets anders op dan het zwembad continue te verplaatsen. Daarnaast is natuurgras ook niet erg geschikt rondom een inbouwzwembad. Door het water uit het zwembad wordt het gras drassig. Bovendien loopt u al snel grassprieten en aarde het water in.
Is kunstgras geschikt voor een zwembad?
Kunstgras aanleggen is de perfecte oplossing als u een mooi gazon onder of om uw zwembad wilt. Overtollig water zakt snel door de piepkleine gaatjes weg in de bodem, waardoor er geen plassen blijven staan en het kunstgras ook niet modderig wordt. Chloorwater is niet schadelijk en kunstgras is sterk genoeg om het gewicht van een gevuld opblaas- of opzetzwembad te dragen. U hoeft het zwembad dus niet te verplaatsen.
Voordelen kunstgras
Naast minimaal onderhoud is een van de grote voordelen van kunstgras is dat de grassprieten niet loslaten. U heeft dus nooit meer last van drijvende grassprieten en het water wordt niet troebel door modder of zand uit het gazon. Zoals gezegd droogt het kunstgras snel op. U kunt dus op ieder gewenst moment lekker zonnen op uw gazon en de kinderen kunnen er wanneer zij maar willen op spelen. Door de UV-filters in ons kunstgras zal de grasmat niet verkleuren door zonlicht of chloorwater.
De voordelen van kunstgras rond een zwembad
- Nooit modderig of drassig
- Gazon droogt snel op
- Verkleurt niet door zon of chloorwater
- Geen losse grassprieten
- Veerkrachtig genoeg voor opzetzwembad
Kunstgras en chloor
Heeft u een zwembad met chloorwater? In principe is een beetje chloor in het water niet schadelijk voor het gras. Als het water een te hoge concentratie chloor bevat kan dit de vezels echter wel beschadigen. Zorg daarom voor de juiste verhouding chloor en water.
Kunstgras ondergrond
Als u kunstgras rond een zwembad legt of van plan bent een opblaas- of opzetzwembad op uw kunstgrasgazon te plaatsen, is het belangrijk dat u een geschikte fundering voor de grasmat legt. Deze dient stabiel en waterdoorlatend te zijn. Overtollig zwembadwater moet namelijk makkelijk in de grond kunnen zakken en de ondergrond moet stevig genoeg zijn om het gewicht te dragen. Een ondergrond van breekpuin, gestabiliseerd zand of zandcement is bijvoorbeeld geschikt in een tuin met zwembad. Overigens kunnen we bij Kouwenberg Kunstgras de gehele installatie, inclusief grondwerkzaamheden, voor u verzorgen.